Universum technické i humanitní

19. červen 2009

Universum nabídlo informace pro studenty středních i vysokých škol a netradičně i pro ty, kteří si střední školu teprve vybírají. Mluvili jsme o tom, proč studovat přírodovědný obor, jaké střední školy ještě přijímají studenty a v čem je výjimečná pražská bohemistika.

Zpravodajství se věnovalo stále se vyvíjející kauze se státními maturitami, volným místům na středních školách a pozvali jsme vás na výstavu diplomek Fakulty umění Ostravské univerzity.

Telefonicky jsme se spojili s Liborem Škodou z Katedry fyziky pražského ČVUT. Mluvili jsme o tom, jak proběhl Fyzikální týden a o výhodách studia přírodních věd.

Na rozhovor přišla studentka pražské bohemistiky Dominika Pospíšilová. Zaznělo, v čem je studium bohemistiky na Karlově univerzitě výjimečné, co obnáší a pro koho vlastně je. Bavili jsme se samozřejmě i o diplomové práci, kterou Dominika zpracovávala jako součást mezinárodního česko-kanadského projektu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.