Universum: V Bruselu je blaze, ale draze

10. prosinec 2013

Molekulární bar nebo přenosné paleontologické safari, i takovéhle vychytávky teď tvoří na Přírodovědecké fakultě UK. Společně s informacemi o studiu v Bruselu o nich byla řeč v Universu Radia Wave.

Čokoládové špagety nebo šampaňské s molekulárně upravenými jahodami, i takovéhle věci vám klidně naservírují v molekulárním baru. Nic nového, tahle „posh“ věc je tady už dlouho. Tentokrát si ale provozovatelé na nic nehrají, drinky totiž chystají opravdoví vědci, kteří tak jednoduše a efektně prezentují poznatky vědy. Tenhle bar patří Přírodovědecké fakultě UK. O tom, kdy a kde ho můžete navštívit, i o dalších trendy věcech (třeba druhohorním safari) byla řeč v Universu s Alex Hroncovou, marketingovou specialistkou fakulty.

Kam lépe vycestovat na Erasmus než do jeho domova – hlavního města Evropy – Bruselu. Vedle důležitě vyhlížejících kravaťáků a nonšalantních starších pánů a dam je město plné studentů. Nepotkáte je ale v barech, mačkají se po desítkách v malých bytech a raději paří doma. Brusel patří totiž mezi nejdražší metropole Evropy a měsíc života tady studenta vyjde klidně na 20 tisíc korun. Přesto si studentka Martina příliš nestěžuje a za svoji zkušenost je ráda.
Víc si poslechněte v záznamu pořadu Universum.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.