Universum všemi směry – zprávy, festival a MŠMT

5. duben 2011

Při páteční procházce Radia Wave po akademické půdě se Universum zastavilo u zpravodajství, povídalo si o festivalu nezávislé publicistiky Všemi směry, který se odehraje tento týden, a na závěr řešilo soutěž na nové logo ministerstva školství, která je prý vlastně levná.

Novinkám z akademické půdy, jak zní jeden z podtitulů pořadu, se Universum v poslední době vyhýbalo více, než je zdrávo. Především kvůli zajímavějším a obsažnějším tématům, která se objevovala. V pátek se přece jen ale pár minut našlo, a tak jsme zjistili, kdo je novou Miss Academia, a řekli si, co je Agentura pro zajišťování kvality vysokého školství.

Všemi směry se vydává už posedmé festival nezávislé publicistiky studentů Vyšší odborné školy publicistiky Všemi směry. Festival se letos odehraje ve čtvrtek 7. dubna v Rock Café a o náplni i smyslu festivalu si Pavel Cyprich povídal s manažerem akce Vojtou Markem.

Závěrečným tématem pořadu se stala soutěž na nové logo Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Po podzimních tahanicích o rozpočet, snižování stavů i slučování pracovišť vyhlásilo v únoru ministerstvo soutěž na své nové logo. A protože se napoprvé vítěze vybrat nepodařilo, soutěž se opakuje. Za další peníze… O celé situaci si s Pavlem Cyprichem povídal zástupce tiskového odboru MŠMT Martin Korych.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.