Universum vzdělávalo v oblasti elektromobilů

29. říjen 2010

Na konci září skončila soutěž občanského sdružení Future Age ve stavbě elektromobilu. Jedním z vítězů byl tým studentů plzeňské univerzity. Další kolo soutěže bude vyhlášeno už v prosinci. Co bude úkolem tentokrát a problematice elektromobilů celkově se věnovalo poslední říjnové universum.

Práva v Plzni, zápisné a světový žebříček kvality výzkumných institucí, ve kterém se velmi dobře umístila Univerzita Karlova. To byla náplň zpravodajství Universa.

Hostem Universa měl v pátek večer být šéf Centra pro zjišťování výsledků vzdělání Pavel Zelený. Kvůli komunikačním šumům v matrixu ovšem v průběhu týdne do studia nedorazil. Universum proto zamířilo tématem úplně opačným směrem, který by zdánlivě se studentským pořadem nemusel souviset. Opak je pravdou.
Pavel Cyprich si povídal s panem Martinem Grmelou s občanského sdružení Future Age, které před nedávnem uzavřelo hlavně studentskou soutěž ve stavbě elektromobilu. Rozhovor se točil jak už kolem skončeného soupeření, tak o dalším kole soutěže, které bude vyhlášeno zanedlouho. Při té příležitosti jsme se nechali také zasvětit do tajemství a budoucnosti světa elektromobilů. Budeme za deset let jezdit už jen na elektřinu? Dozvíte se v záznamu rozhovoru.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.