Uplynul rok bez SOPHIE a stále ji slyšíme všude. Pusťte si nevydané bangery průkopnické producentky

3. únor 2022

V neděli 30. ledna proběhlo první smutné výročí tragické smrti producentky SOPHIE, která mnohým z nás změnila nejen pohled na taneční hudbu. Kolem jejího odchodu i osoby toho bylo řečeno hodně, takže jsme se místo slov soustředili na skladby z jejího archivu. A některé jsme slyšeli vůbec poprvé.

Ve Flámu jsme se loni zařekli, že si den transformace SOPHIE do imateriální podoby budeme pravidelně připomínat nejlépe,jak umíme – tím, že celý díl zasvětíme její nadčasové produkci. Po nenadálém úmrtí prosákly na veřejnost nějaká starší dema sahající dlouho před Product éru a taky nevydané bangery typu Kitty Kat nebo Burn Rubber.

Kromě nich došlo i na unreleased kolaborace se SOPHIE věrným PC Music souputníkem A. G. Cookem i klubovým kolegou Segou Bodegou, který jí věnoval jeden track na své aktuální druhé desce Romeo. Nejsme sami, kdo na ni s láskou vzpomíná a navždy vzpomínat bude. Pokud se chcete přidat, pusťte si vzpomínkový Flám.

Kolikrát viděl Honza naživo SOPHIE v roce 2014? Co dělal Kewu v Olomouci? A kolik tvůrčích poloh naše oblíbená producentka ovládala? Zjistíte ve Flámu plném vzpomínek na SOPHIE!

autoři: Kewu , Jan Bárta
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.