Ústečtí radní odsouhlasili levnější variantu stavby tenisové haly u zimního stadionu

26. únor 2019 14:00

Tenisový klub v Ústí nad Labem připravuje zastřešení dvou kurtů – radní s tím souhlasili i přesto, že záměr neodpovídá studii sportovišť v oblasti mezi zimním a fotbalovým stadionem. Původně přitom rada města na dodržení studie trvala.

„Je tady hala, tady je jeden kurt, a venku je osm kurtů antukových a dva s tím pevným povrchem, který by se zastřešil. Provozujeme tenisovou školičku mládeže a potřebujeme pro to nadstavbu, aby se to ty děti mohly naučit lépe. Proto potřebujeme těch krytých kurtů víc,“ vysvětlil předseda spolku Tenis Club Michal Livora.

Rozdíl mezi projektem a studií je v zázemí – u zastřešených kurtů nebudou záchody ani šatny.

„Protože, když to děláme my, jako klub, tak jsme i od hygieniků měli souhlas, protože tady je vybudované kompletní sociální zařízení – sprchy, záchody, šatny. Tam by ty děti došly,“ myslí si Livora.

Náklady klub odhaduje na 14 milionů korun. Pro podání žádosti o dotaci potřeboval do konce loňského roku souhlas radních se stavbou na městských pozemcích, a také stavební povolení.

Odbor investic a územního plánování vydal pro stavební úřad souhlas s projektem klubu. Naopak radní upozornil na nesoulad se studií, která město stála 659 tisíc korun.

V souladu s územním plánem ano, v souladu se studií ne

Postup úředníků vysvětlil náměstek primátora Pavel Tošovský z ODS: „Mohlo by to vypadat, jako že ten úředník má každý den jiný názor, ale není to tak. To první vyjádření bylo o tom, že ten projekt je v souladu s územním plánem. To druhé vyjádření bylo, že ten projekt úplně v souladu s tou studií.“

Rada města nejdříve na studii trvala, později ale své rozhodnutí změnila. Hala nad kurty vyroste ale pouze tehdy, pokud klub dostane dotaci od ministerstva školství.

Předseda Michal Livora by to mohl vědět v březnu. „Je možné ji získat třeba i příští rok. Důležité je, že máme vydané stavební povolení. O dotaci budeme dál usilovat,“ shrnuje.

Dotace by pokryla nanejvýš 70 procent nákladů, zbytek by tenisté museli sehnat jinde. Nejdříve po 10 letech by pak klub převedl halu do majetku města.

Spustit audio

Související