Už jen týden na to poslat hit. Startér oplakává odpadlíky a vyhlíží poslední várku novinek

28. únor 2023

Aby Tereza s Filipem ilustrovali, jak moc je finále Startéru 2022/2023 vlastně za rohem, oznámili, že příští pondělí bude posledním pondělkem, kdy dají šanci hudebním novinkám, které přistávají do mailové schránky starter@rozhlas.cz. Znamená to, že máte už jen týden na to poslat svůj hit, ucházet se tak o účast ve finále hitparády neobjevených a případné vítězství, které by znamenalo natočit boží videosingl. 17. dubna se vidíme na Startér Showcasu v Kasárnách Karlín!

„Jsem té smělosti a dovoluji si přispět svou troškou do mlýna Startéru,” přišlo v e-mailu od hudebníka, který si říká Pan Dufek. Na soutěžní skladbě Mistr zenu (a dalších dvou) se trochu ponořil do světa produkce, s čímž mu nakonec vypomáhali ještě Prokop Korb (badfocus) a Láďa Štěrba. Vašek aka Pan Dufek poslední rok a půl zpívá ve sboru opery Národního divadla, teď by se ale prý rád „vycachtal i v alternativnějších vodách.” Filip tentokrát rýpal o něco víc než Tereza, nemohl se ale zbavit pocitu, že jednoho pana Dufka už zná.

Odpadlíky z minulého týdne jsme oplakali, hlavně teda magickou skladbu Circe od producentského dua Chalapeño, které se nedočkalo ani druhého kola hodnocení. Druhou novinku v 21. dílu hitparády neobjevených obstarali kluci z The Last June, kteří hodně fandí Muse a Nothing But Thieves. To je ze songu Say Anything poměrně dost slyšet. O to větší překvapení je, že se konverzace stočila směrem k Bon Jovimu. „Sešli jsme se v pražské zkušebně za účelem nadchnout českou hudební scénu něčím novým,” napsali The Last June. Jak to celé dopadlo?

Máte doma šuplíkový hit? A můžeme ho slyšet? Pošlete nám ho na adresu starter@rozhlas.cz nebo zahlasujte pro své oblíbence!

autoři: Tereza Odehnalová , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.