V Brně letěl z okna vánoční strom a Američan rok nešel do obchodu. To je svět podle Mikrovlnek

27. prosinec 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky loví ty nejvoňavější perníčky ze zpravodajského plechu.

Ivanu a Zuzanu jako obvykle zaujaly zprávy jak ze světa, tak z jižní Moravy. Z prvního soudku bylo info o tom, že jistý Američan rok nekoupil žádné jídlo, všechno si vypěstoval nebo ulovil – a cítí se zdravý jako nikdy.

Vyrobil si například vlastní mořskou sůl a hodil do sebe i několik jelenů sražených auty. V této části zprávy začala Ivana pochybovat o zdraví tohoto dobrodruha, ale Zuzana naopak vyjádřila přání, že by tento divoch mohl být na seznamovací platformě Tinder, protože jí jeho odvaha přijde hot.

Horko ale bylo i během další zprávy: vánoční stromek vyletěl den po Štědrém dni z okna bytu v Brně. Když vzplanul, majitel se ho snažil uhasit a popálil se při tom. Stromek tedy z nedostatku jiných příležitostí vyhodil z okna. Muž skončil v péči záchranářů. Oheň poškodil interiér bytu, konkrétně záclonu a podlahu. To se zdá možná nedůležité, ale ďábel je v detailu, jak tvrdila Ivana. A Zuzana si pochvalovala, jak byl pisatel článku o hořícím stromečku strohý a akurátní.

Je mezi mužem lovícím potravu jak v pravěku a stromem letícím z brněnského okna nějaká hlubší souvislost? Určitě ne, ale nikomu to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka