V hitparádě neobjevených to zkouší česká Britney Spears. Fanoušci zatím fandí popu z nákupáku

30. listopad 2021

V sedmém kole hitparády Startér, která hledá neobjevené a začínající hudebníky na české scéně, zkouší štěstí zpěvačka Nina Schwarz a kapela Leeb0rn. Obě novinky jsou spíš z ranku tradičních songů. Ničím nás tak docela nepřekvapily. To ale nemusí nic znamenat. Vždycky nás totiž mohou překvapit posluchači, kteří si jeden ze songů zamilují a pošlou ho na vrchol hitparády.

Nina Schwarz je devatenáctiletá zpěvačka, která studuje na pražské konzervatoři – asi tušíte, že se zpěvem ve skladbě Taste tak docela problém není. Škoda že má song tak strašně unylou produkci. Měl to asi být minimalismus ve stylu Billie Eilish, ale zní to spíš jako levná kopie Britney Spears a nezachrání to ani profi rapper ve featu. Tak co s tím? Poslat to zpátky do školy nebo na první místo??

Leeb0rn to nejspíš budou mít ještě těžší než Nina. Olomoucká kapela, původně známá jen jako Lee, holduje žánru kazetového rocku: hraje songy, které nejspíš poslouchali vaši tátové, dodnes se ty kazety válí v přihrádce spolujezdce a na dlouhých cestách pořád hrají nejlépe. Leeb0rn napsali další hezký song (už před třemi lety nás celkem bavil jejich hit Hypnotise the Sun), jen prostě nezní moc aktuálně. Vadí to? To necháme na vás!

Hlasujte pro své favority, ať už jsou fresh, nebo totálně retro. Svoje hlasy můžete posílat až do nedělního večera, těšíme se i na vaše songy, čekáme je na adrese starter@rozhlas.cz.

autor: Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka