V Olomouci vznikl první kemp, přístupný bude od příštího měsíce

13. červen 2015

První kemp v Olomouci dnes slavnostně otevřelo sdružení Krásná Morava. Za vlastní peníze tu vybudovali resort, kde se budete moci ubytovat a strávit volný čas. Kemp najdete u Mlýnského potoka mezi Hejčínem a Černovírem.

První etapa výstavby už je hotová. Na pozemku o rozloze 22 tisíc m² se vejde až 40 autokaravanů nebo 200 stanů.

„My tomu říkáme nultý ročník, protože my před sebou máme skutečně hodně práce. Vybudována je základní infrastruktura. V další etapě, která začne hned po prázdninách, bude se ten kemp dopilovávat celý ten resort na příští sezónu. To znamená, že pro nás bude první ročník až příští rok,“ říká místopředseda sdružení Krásná Morava Jaromír Zavřel.

Ten chce tento rok využít k tomu, aby na pozemku vyrostla tráva a vše se kompletně zkolaudovalo.

„Do budoucna připravujeme výstavbu hřiště na plážový fotbal, volejbal a házenou. Určitě tu vznikne infrastruktura, která bude pomáhat těm návštěvníkům v období, kdy budou deště, kdy bude pršet nebo nebude počasí na volný pohyb v přírodě."

Kemp posvětil Marian Petr Masařík společně s Janou Verdichovou z hejčínské farnosti, která zazpívala žalm z Bible.

Na slavnostní den otevřených dveří se přišla podívat i Zuzana Zbořilová: „Mně se tady samozřejmě hodně líbí a možná je to proto, že bydlím asi kilometr odsud. Asi sem přenocovat nepřijdu, ale určitě se přijdu minimálně projít a zkontrolovat, jak to tady bude vypadat, protože předpokládám, že to tady bude jenom vzkvétat."

Sama by prý kemp doporučila svým známým: „Už se mi několikrát stalo, že za mnou přijeli přátelé z Německa na motorkách a říkali, my nepotřebujeme žádný hotel, my chceme akorát někam rozložit karimatky a vyspat se, takže to bude ideální příležitost na to, abych je nemusela ubytovávat doma v kuchyni."

Kemp se veřejnosti otevře příští měsíc, úplně kompletní má být až v příští sezoně.

Nově otevřený kemp v Olomouci
autor: Filip Titlbach
Spustit audio