V Pákistánu se narodilo kůzle s megaušima a močící Brňan zaútočil. To jsou zprávy minulého týdne

5. srpen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejjemnější švestičky ze zpravodajského sadu. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici zvířátek dojala zpráva o tom, že ve stádu farmáře v pákistánském Karáčí se narodilo kůzle s výjimečně dlouhýma ušima. Sameček jménem Simba, pojmenovaný podle postavy z filmu Lví král, má sluchové orgány dlouhé skoro šedesát centimetrů.

Zuzana nemohla věřit informaci o tom, že je u lidí, kteří si pravidelně rádi v průběhu dne zdřímnou, větší pravděpodobnost vysokého tlaku a mrtvice. Ukazují to výsledky velké studie odborníků z kliniky behaviorální spánkové medicíny v Banner-University Medical Center v Tucsonu v Arizoně.

Nakonec nesměla chybět nějaká ta krimizprávy z Brna. V restauračním zařízení ve čtvrti Bystrc se jeden z hostů přímo před zraky ostatních příchozích vymočil na zahrádku. Ze zahrádky podniku si udělal toaletu přesto, že nedaleko se nacházelo sociální zařízení. Proti močení na veřejnosti se ozval čtyřicetiletý host, jenže se zlou se potázal. Zasáhli ale strážci zákona.

Je mezi močícím chuligánem, anomálním kůzletem a smrtícími šlofíky nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka