Václavovo XXL, Dvojitá porce

15. červen 2009

Všední českou módu posledních let silně ovlivňuje nabídka asijských tržnic a obchodů. Martin Havel zpracoval v nové kolekci Václavovo XXL ikonu asijské produkce, která zároveň odkazuje k 80. létům - šusťákovou soupravu.

Osmdesátá léta na vás lehce dýchnou i z kolekce mladé značky Dvojitá porce, která vychází z overalu. Liberecká Dvojitá porce s ní míří na soutěž o titul Top Styl Designér do Brna.

V temném showroomu s igelitovým stánkem a plastovými židličkami prezentoval svou novou kolekci Václavovo XXL návrhář Martin Havel. V rámci klauzurního týdne na UMPRUM představil minimalisticky elegantní soupravy s naddimenzovanými plagiátovými logy známých značek. Temnou "úpadkovou" kolekci ušil z materiálů krachující české textilky. Více se o kolekci dozvíte v rozhovoru.
Fotogalerii modelů z této kolekce najdete na facebooku pořadu Modeschau.

00940754.jpeg

Zajímavá móda ale nevzniká jen na pražské UMPRUM. Mladé návrhářské duo z Liberce, Veronika Průšová a Jan Zeman, vytvořilo hodně zajímavou značku Dvojitá porce. Jejich aktuální kolekce vychází z overalu a Dvojitá porce s ní má velké plány. Držte jim palce v brněnské soutěži Top Styl Designér.
Fotogalerii modelů z této kolekce můžete najít na facebooku pořadu Modeschau.

00940779.jpeg

Na závěr jsou tu reportáže ze dvou zajímavých butiků. V Tribu ve Františkánské zahradě najdete originální módu a šperky z Česka (Majda, Bobule a další) ale i z Francie nebo z jižní Afriky. Na čtvrtek 25.6. Tribu chystá celodenní slevovou akci, která vyvrcholí od 19:00 přehlídkou a koncertem. Více v rozhovoru reportérky Anny s Kamilou Fialovou.

V pražské ulici V Jirchářích už 10 let funguje obchod s dánskou módou St.Martins. Nabízí i další zajímavé značky jako Desigual nebo voňavé boty Melissa. Více v rozhovoru s majitelkou obchodu.

odkazy:
http://www.myspace.com/martinhavel
www.dvojitaporce.cz
www.tribu.cz
www.st-martins.cz

playlist:
Clark - Growls Garden (Warp Records)
Toro Y Moi - Blessa (unsigned)
The Smith Westerns - Be My Girl (HoZac Records)
Ponytail - Beg Waves (We Are Free)
Benoit Poulard - Bess (Kranky)
Dan Auerbach - Heartbroken, In Disrepair (Nonesuch)
The Woods - The Dark (Woodsist)
Chicks On Speed - Extended Paintbrush (K Records)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.