The Valentines: Holky na naše koncerty berou své přítele a ti jsou buď nadšení, nebo naštvaní

22. květen 2019

Královéhradecká indierocková kapela The Valentines je čerstvým vítězem hitparády neobjevených pořadu Startér. V rámci výhry trojici čeká mimo jiné natočení nového singlu a taky videoklipu. „Zatím vstřebáváme, že jsme zvítězili, a na nový song se budeme soustředit, až vychladneme z těch všech věcí, co se staly,“ shodují se Honza, Ondra a Štěpán, kteří v našem studiu kromě sladkobolného popového hitu Now I Am Sad s vražedně krátkou stopáží zahráli ještě tři další písně.

Now I’m Happy. Vítězi Startéru jsou The Valentines s rozchodovou písní k tanci a smíchu

The Valentines na akci Stalin x Startér

Hitparáda neobjevených Radia Wave má vítěze. Jsou jimi The Valentines s písničkou, jejíž stopáž nepřesahuje dvě minuty, ale stejně dokáže vystihnout pocity člověka po rozchodu. V textu rozčarování z konce, v melodii euforie z nového začátku.

„Dost často hudba vzniká z mého nápadu, který se ale vždycky dodělá na zkoušce. Ondra domyslí svou kytaru, klávesy a všechno dokončujeme spolu,“ vysvětluje Honza, zpěvák, textař a basák v jedné osobě, jak se rodí písně The Valentines. S hudebními inspiracemi to má trojice celkem sjednocené: „Mac DeMarco nás baví v podstatě všechny, nebo taky 1975, to budou hlavní ovlivňující faktory.“

Kapela aktuálně připravuje k vydání nové, čtyřskladbové EP Four Old Songs We Didn’t Even Want to Share With You. „Jsou to písně, které nám dlouho ležely roznahrané v počítači a až teď jsme je dostali do finální podoby různým překopáním,“ vysvětluje Honza podtext názvu nahrávky. Slovo dlouho je ale v tomhle případě potřeba brát s rezervou, protože kapela svůj první koncert odehrála přibližně před dvěma roky. „Určitě jsme se zdokonalili, co se týče znalostí kolem nahrávání,“ shrnuje hlavní vývoj The Valentines za uplynulý rok Honza.

Kdo je podle The Valentines jejich cílovka a jak Startér zamával s fanouškovskou základnou královéhradecké trojice? Poslechněte si celý rozhovor i čtyři písně, které The Valentines zahráli v našem studiu!

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.