The Valentines, P/\st a Iggy Mayerov. Ve finále Startéru se potká kytarový pop s rapem

30. duben 2019

Song jak z ironické reklamy na pohřební službu, odzbrojující flow obložená produkcí z postapokalyptického světa a love song, který hory i shoegaze přenáší. Hitparáda neobjevených zná své finalisty. The Valentines, P/\st a Iggy Mayerov se živě představí už příští pondělí v café V lese na Startér Showcasu, kde také zahájíme hlasování o absolutního vítěze.

Byl to těžký výběr. Mezi dvacítkou kapel s nejvyšším počtem hlasů byla spousta skvělých interpretů. Bavila nás zpěvačka Aiko, avantgardní mašina Šamanovo zboží, čeští Jaga Jazzist aka P. T. Call Home, smekáme před fanoušky BLACKSEA, kteří kapelu vyšvihli až na první místo v celkovém hlasování. My ale museli dát přednost jiným projektům z nejlepší dvacítky.

The Valentines nás okouzlili už loni, už tehdy měli našlápnuto do finálové trojice. Až letos nás definitivně odzbrojila jejich now i’m sad, superkrátká rozchodovka se sluníčkovou melodií, u které člověk neví, jestli se má smát nebo brečet. Tak nějak se mu chce oboje, což je bezva. Tohle je jednoduchá pecka, která vyvolává spoustu emocí.

Iggy Mayerov na akci Stalin x Startér

Rapperská dvojice P/\st se ve Startéru objevila teprve před pár týdny. Už v říjnu jsme si přitom mysleli, že finalisti letošního ročníku už jsou jasní. Kdepak. P/\st pěkně zamíchala kartami. Skvělá flow Dana Kranicha, text, který odkazuje někam k WWWčkům a ve kterém hlásky tvoří celé kovové soukolí. Naléhavá věc. Den po našem vysílání vydává P/\st debutovou desku. Myslíme, že dosud neznámé duo čeká veliká budoucnost.

A do třetice Iggy Mayerov, kdysi shoegaze, dnes stargaze. Kapela, která se podobně jako The Valentines objevila už loni, už tehdy dosahovala až k finálovým místům. Až letos to ale vyšlo. Obrovský posun ve zpěvu Terezy, komplexnější songwriting, ale hlavně hitovka jak vrata. Ride je jízda. Těšíme se naživo.

Přijďte 6. 5. do café V lese, užijte si finalisty Startéru na našem showcasu nebo si nás zapněte v rádiu. Budeme vysílat z místa!

 

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.