Vánoce jsou svátky náročné, naštěstí ale zase skončí

22. prosinec 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, uvítaly personalistu a instagramovou celebritu Davida aka Kaadella a povídali si o tom, jak nemají rádi Vánoce.

Protože se ani jeden z trojice nechtěl bavit o svátcích, řešilo se vše a nic – třeba to, proč doktor Plzák škádlil manželku šiškou, kterou dával pod její polštář, o čem byla kauza báby pod kořenem nebo kdy se narodil Ricky Martin. Kaadell pak přišel s odvážným tvrzením, že každý v sobě máme malého chlapce s nadváhou, což rozporovala Ivanka, která není fanynkou paušalizace.

Ivanka se pochlubila tím, že psy krmí už téměř výlučně kostmi a syrovým masem a Zuzana se zpovídala z vánočního traumatu, které spočívalo v tom, že jako dítě musela každé Vánoce chodit k hrobům slavných osobností Brna a dávat jim tam svíčky. David přiznal, že na Vánocích se mu líbí pouze obžerství – konzumace vinné klobásy pečené v troubě s bramborovým salátem. Pak ještě zrecenzoval novou, woke verzi Popelky a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba přijdete na to, že Vánoce nemusíte jen nenávidět, můžete k nim být totiž úplně lhostejní.

Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.