Vánoční knižní rochnění s Liberaturou

25. prosinec 2013
Liberatura

Odložte na chvilku bramborový salát a zkuste se z postele natáhnout pro knížky, co jste dostali pod stromeček. Třeba jsou mezi nimi právě ty, které nám za rok 2013 v Liberatuře přišly nejlepší.

Letos nás zaujaly tři básnické sbírky: něžné a přitom až na kost postmoderní koláže Petra Borkovce v knize Milostné básně, vesmírná a lesní havěť v Tajném životě Milana Děžínského a nakonec skácelovská nota ve vázaných verších Radka Malého a jeho poslední knize Světloplaší.

Z prózy nás zaujal překvapivě dobrý debut, který by rozhodně neměl ujít vaší pozornosti, Nonstop Eufrat od Veroniky Bendové. Naproti tomu celkem jasný byl výběr milovníka nonstopáčů Emila Hakla s letošní výbornou, angažovanou a naštvanou prózou Skutečná událost. Literární událostí byl podle nás i román Jana Němce o Františku Drtikolovi, nazvaný Dějiny světla, a nadchla nás taky Jana Šrámková s prózou Zázemí.

Prostor dostanou i tři autoři, kteří svou spisovatelskou kariéru teprve začínají. Básníci Jan Delong, Žaneta Lichtenbergová a Jan Nemček vám přečtou svoje verše, abyste věděli, na co se máte těšit příští roky! Poslechněte si vánoční speciál Liberatury, a jestli nějakou z našich knih nemáte, utíkejte po svátcích do obchodu, budete nadšení.

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.