Vášnivá hra v režii Lídy Engelové

23. září 2010

Hra vášní od britského autora Petera Nicholse navštíví také české jeviště a to konkrétně v pražském divadle Rokoko. I když hra vychází z poměrně banálních lidských situací, snaží se poukázat na problém nevěry v manželském životě poněkud komplikovaněji. Toto téma oslovilo režisérku Lídu Engelovou, která hru nazkoušela spolu se skvělými herci jako je Dana Syslová, Oldřich Vízner nebo Zuzka Kajnarová. POSLECHNĚTE SI: Pozvánku do divadla

Pojďme si pro jednou do divadla trochu odpočinout. Od alternativních a experimentálních projektů se teď podíváme na opačný břeh divadelní tvorby a to na klasickou anglickou konverzační komedii z osmdesátých let 20. století. Téma nevěry v manželství je samozřejmě na divadle už tisíckrát omleté. Hra vášní od Petera Nicholse ale nahlíží na svět očima žen i mužů a zároveň žádný pohled z nich neodsuzuje. Režisérka Lída Engelová právě v tom shledává něco nového.

00536705.jpeg

Režisérka se s touto hrou nepotkává poprvé. Viděla ji kdysi v Londýně a tak ji nadchla, že si ji přivezla s sebou do Čech. Režírovala ji jednou v Plzni a tenkrát si říkala, že po ní sáhnou všechna pražská divadla. Proč se tak nestalo, na to odpovídá v následném příspěvku.

Po premiéře 29. dubna můžete zajít na nejbližší reprízy a to 1. a 14. května do pražského divadla Rokoko.

autor: zuf
Spustit audio