Ve jménu Otce, Syna a Klanu Gucci. Ridley Scott vás vezme na mistrovsky obsazenou zbohatlickou jízdu

26. listopad 2021

„Překvapení při bouračce v Rusku – z auta na dálnici vypadla mrtvola,“ líčí Aleš filmový výjev, který se skutečně stal. „Během pitky v petrohradském garážovém družstvu přišla hádka, kdy jeden z podezřelých ubodal podnikatele a garáž zapálil. Mrtvolu chtěli pohřbít v lese, opilý řidič ale naboural a zesnulý vypadl z kufru ven,“ popisuje Tonda. Postupovala podobně profesionálně při osnování vraždy manžela, dědice módního impéria, i Patrizia Reggiani? Dozvíte se v Čelistech!

Od druhého letošního tříhodinového snímku Ridleyho Scotta Klan Gucci podle Aleše nikdo nic velkého nečekal a on sám byl, k velkému údivu, z výsledku příjemně překvapený. „Radost spolu sdílíme, protože ten film je hrdej, na řadě úrovní,“ přitakává Šárka Gmiterková, kterou bavilo v první řadě hvězdné, ale přesto neotřelé herecké obsazení.

„Nevím, koho napadlo udělat z belzebuba Ala Pacina a ledového, až mumifikovaného Jeremyho Ironse bratry,“ žasne nad nepravděpodobnými a zároveň divácky vděčnými kontrasty, kterých je film plný.

„Je to nesmírně zábavná podívaná, ale užijete si ji jen ve chvíli, kdy trošku rezignujete na celistvost příběhu a to, že se něco dozvíte o postavách. Každopádně jde o film výraznejch gest, kterej baví tím, že ti lidi HRAJOU – s velkym H. Vlastně caps lockem všechno!“ libuje si Šárka.

Z filmu Klan Gucci

„Pokud máte rádi špatný akcenty a sledování morbidně bohatejch lidí, kteří se k sobě chovají ne úplně hezkým způsobem, Klan Gucci vás nemůže zklamat,“ dodává. „A pro Lady Gaga rovnou Oscara!“ uzavírá Aleš.

Má Šárka lepší italský přízvuk než Lady Gaga? Je životopisné drama o otci tenistek Sereny a Venus Williamsových s Willem Smithem v hlavní roli jen průměrný filmový mač? Povedl se herečce Rebecce Hall režijní debut Přebíhání, nebo natočila jen vizuálně elegantní chcíplotinu? Měli se podle Tomáše Stejskala tvůrci vykašlat na točení druhé série Tiger Kinga a jít raději na pivo? Přál by si Aleš, aby ho příbuzní oslovovali „ty jeden kakane“? Je Vítek připraven na další úkol? A našla se Tondova zaběhlá shiba-inu slyšící na jméno Kuna?

 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.