Ve skříni královny sekáčů: Šatníky o módních pokladech s hudebnicí Sárou z Never Sol

10. březen 2020

V premiérovém vysílání Šatníků míříme na pražský Smíchov. Jdeme na návštěvu k hudebnici Sáře Vondráškové aka Never Sol. Dozvíte se, kolik je do módy ochotná investovat, jaké guilty pleasure jí způsobilo zranění nebo jak její přístup k oblékání změnilo tancování waackingu.

„Oblečení skoro nikdy aktivně nevyhledávám, spíš na mě vyskakuje ze všech stran. Drtivá většina mého šatníku je z druhé ruky nebo zděděná,“ prozrazuje Sára. Z velké bílé skříně vytahuje jeden měkoučký modrý svetr za druhým a vysvětluje, proč pro ni právě tyhle kousky tolik znamenají.

Při koncertování se prý cítí nejlépe ve více vrstvách oblečení. Ráda se do módy schovává: „Nedovedu si představit, že bych hrála odhalená. To jedině, kdyby bylo strašný vedro nebo by to byl koncert na pláži,“ směje se Sára.

Dlouho byla přesvědčená, že výrazné nebo sexy oblečení by na koncertu odvádělo pozornost publika od hudby k jejímu tělu. Teď ale začala chodit na tanec waacking a pomalu začíná měnit názor. Proč? A ovlivní to její osobní styl a kostýmy na stage?

Poslechněte si, kolik je Sára ochotná utratit za módní design od českých návrhářek a návrhářů. A možná, že vás inspirují její soukromé fashion večírky. Z domácích módních party čerpá inspiraci pro dny, kdy nemá na vymýšlení módních kreací náladu.

Sára Vondrášková je česká hudebnice a skladatelka. Působí pod pseudonymem Never Sol a svůj styl popisuje jako „melancholic slow synth darkpop“. Svou první desku vydala v roce 2013 pod názvem Under Quiet. Patřila k českým zástupcům na Red Bull Music Academy v Tokiu. Vystupovala mimo jiné s elektroakustickým projektem Tomáše Dvořáka Floex a vytvořila hudbu pro několik tanečních představení kolektivu Burkicom. Dlouhodobě spolupracuje se sborem Elpida. V roce 2018 jí vyšla druhá dlouhohrající deska s názvem Chamaleo.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.