Ve startéru 6 máme i ambient!

27. březen 2014

Ze šestého kola máme radost. Fanoušci hlasují pořád v hojném počtu, songy dál putují na výlety do slovenského Rádia_FM, některé se zase usazují v denním vysílání Radia Wave. Po Ghost of You – Somewhere in the Drop of Your Miracle se dostalo i na Apart Aside. Gratulujeme! A blahopřání posíláme i všem hudebníkům, jejichž skladby se udržely na soutěžních příčkách až doteď.

Na prvních místech se nic nezměnilo. Vyhrávají The Firearms, za nimi Ghost of You a Whispering of Soul. Obrovský skok má za sebou novinka od VR/Nobody Gone. A chytl se i originální slovenský producent For You Katrina. Loučíme se s táborskými The Brainwaves, ale moc se o ně nebojíme, hrajou nápaditě a určitě o nich uslyšíme, stejně tak i o skvělém projektu 2221.

Přestože nás těší, že se vám líbí elektronika z minula, rozhodli jsme se tenhle týden být trochu vstřícnější ke kytarovkám. První novinku nám poslali 4Dogs z Valašského Meziříčí, kteří o sobě tvrdí, že tedy rozhodně nejsou žádná tradiční kytarovka – ať už jsou, nebo ne, v songu Suspense umí 4Dogs perfektně budovat atmosféru. A v šestém kole poprvé nasazujeme taky vyloženě ambientní track! Jeho autorem je Jaf 34, který se jinak věnuje taky grafice. Jeho půlnoční sonáta Midnight bude mít velkou konkurenci, o to víc budeme rádi, když se s ní příští týden potkáme zas. Buďte dobrý!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.