Ve středu dopoledne odstartoval Adventure Race 2006

30. květen 2014

Ve středu v deset hodin dopoledne byl v Zadní Třebáni odstartován extrémní závod Nev-Dama Adventure Race 2006. Na start jednoho z nejnáročnějších závodů na území České republiky se postavilo 24 čtyřčlenných týmů. Závodníky přivítalo slunečné počasí a tak se všichni s chutí vrhli do první disciplíny, kterou byl orientační běh. POSLECHNĚTE SI: Reportáž ze začátku závodu od Jakuba Viliše

Na trať o celkové délce 360 kilometrů se pustily týmy ve třech kategoriích - Open Mix, Open muži a Akademici. Celý závod musí všichni čtyři účastníci jednotlivých týmů zvládnout v časovém limitu 75 hodin, přičemž organizátoři očekávají čas těch nejlepších okolo padesáti hodin. Na závodníky čeká postupně orientační běh, splouvání Berounky na kánoích, jízda na kolečkových bruslích, trekking, skalní lezení, jeskyňaření, lanové překážkové dráhy, jízda na horských kolech, plavání, plavání s MTB a splouvání řeky na raftech.

00440808.jpeg

První disciplínou byl tedy orientační běh, jehož délka se pohybovala okolo 10 km. Po něm bylo hned jasné, kdo přijel na letošní Adventurerace opravdu závodit a kdo bere závod tak trochu jako "extrémní" legraci.

První tým s názvem Omjakon Sweaters z Finska nasedal do kánoí s několika minutovým náskokem a po druhé disciplíně se časový rozdíl ještě prohloubil, a tak zatímco členové prvního týmu už proháněli in-line brusle poslední týmy byly ještě daleko od břehů Radotína, kde končila pětadvacetikilometrová kanoistická trať.

00440809.jpeg

Po dvaceti kilometrech na in-line bruslích čeká dnes ještě závodníky pětatřiceti kilometrový trekking přes hřebeny Chráněné krajinné oblasti Český kras z Radotína zpět na základnu do Zadní Třebáně. V rámci trekkingu se budou muset všichni účastníci porvat s boulderingem, nebo cavingem. Pětatřicetikilometrový trekking s těmito libůstkami zakončí první stage závodu. Poté bude následovat pro některé týmy možná krátký spánek, pro ostatní pokračování částí 2. Ta začíná stočtyřiceti kilometrovým úsekem na horském kole.

autoři: Lukáš Kosprt , Jakub Viliš
Spustit audio