Ve studiu Radia Wave zahráli Vees: Další desku zdržela vykradená zkušebna i odvykačka

23. únor 2018

„Na jeden zátah to rozhodně nebylo. Jeden týden jsme natáčeli u Amáka na podzim 2016. Amák nám to svojí odvykačkou v Červeňáku taky trochu pozdržel. Týden jsme pak společně strávili u nás v Budějovicích, kde jsme na půdě Českého rozhlasu nahrávali pár zbylých věcí, a pak jsme desku dodělávali tak nějak po víkendech,“ představili krátce po živáku na Radiu Wave českobudějovičtí Vees pozadí vzniku nové desky No Way Back.

Vees letos v létě oslaví dlouhých dvanáct let na scéně a největším důvodem k oslavě je pro fanoušky další dlouhohrající album, na které stejně jako minule museli čekat šest let. Někdy se i přes chuť nahrávat zkrátka nedaří. „V roce 2014 nám poprvé vykradli zkušebnu. Když jsme se z toho nějak zbrchali, tak nám zkušebnu po solidární akci našich fanoušků, kteří nám přispěli na nástroje, v roce 2015 vybrali podruhé. Teď už jsme samozřejmě v jiné zkušebně, ale znovu plánujeme, že se přestěhujeme, protože se tam mockrát nevejdeme.“ Vees se i u nás do proskleného studia vměstnali jen tak tak.

Ještě před stěhováním zkušebny má kapela v plánu pokřtít album na čtyřech místech republiky, a když sesbírají dost financí, rádi by si znovu udělali radost vinylem. Jejich první desku Foe Dry si díky soutěžím Radia Wave v předchozích letech spokojeně protáčí několik našich posluchačů a vydání jejího následovníka na vinylu by fanoušci určitě ocenili. Zatím je album No Way Back hlavně k poslechu a ke stažení na internetu. Na jejich stránkách najdete i videoklip ke skladbě Meat Song, poctě osmdesátkovým VHS slasherům. „Je to skladba o chlapíkovi, který se tak dlouho koukal na horory, až mu z toho trochu j*blo a začal lidi sám vraždit. Říkali jsme si, že když už je to o těch osmdesátkových a devadesátkových béčkových hororech, tak bychom to mohli udělat v té tematice. Ta písnička si o to v podstatě řekla.“

Kde a jak se natáčel vražedný videoklip? A jsou vůbec Vees ještě českobudějovická kapela? Na to vám odpoví v rozhovoru. 

autor: Jakub Krásný

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.