Nejnovější
-
Příroda
Jak poznat, že je půda skutečně živá? Do dvou měsíců stráví i bavlněné prádlo
„Půda by nás měla zajímat všechny bytostně, protože nás živí,“ říká Zuzana Benešová z projektu Živá půda, který se zabývá poradenstvím pro její vlastníky či zemědělce.
-
Jídlo
S chilli olejem jídlo exploduje chutěmi, aniž by bylo přehnaně pálivé, říká jeho výrobce Lukáš Bauer
Možná jste se s tím na sociálních sítích setkali – rychlým jídlům dominují čínskou kuchyní inspirované recepty na nudle a rýžové pokrmy dochucené dávkou chilli oleje.
-
Jídlo
I kapslové espresso může chutnat dobře, říká kavárník a pražič Kristián Kříž
S koordinátorem české pobočky SCA Kristiánem Křížem jsme probrali, jak se kávová scéna vyvíjí i proč mají kavárníci potřebu si zkoušet kávu pražit sami.
-
Jídlo
V soutěžích se chci naučit dovednosti od úspěšných kolegů, říká zlatá kuchařka Hana Budková
V kuchařském světě existují různá ocenění, žebříčky a průvodce nejlepšími restauracemi, ale také soutěže mezi kuchaři. Jednu z nich vyhrála mladá kuchařka Hana Budková.
-
Jídlo
Teorie v gastrooborech by se mohla aktualizovat. Nadšení studenti mi dávají energii, říká učitelka
Spolu s Kristýnou Herinkovou, učitelkou na žatecké střední škole, jsme probrali, co a jak se při výuce snaží změnit.
-
Jídlo
Bez poctivého šlapaného zelí a pohanky se neobejdeme, říká valašský šéfkuchař Jiří Hrachový
Vařit valašskou kuchyni v Praze za doprovodu cimbálovky zní trochu jako kýč, ale v některých místech se daří balancovat na hraně. Na Korunní ulici je to případ Výčepu.
-
Jídlo
Předpověď pro gastro v roce 2023: Více zeleniny, sounáležitosti a dostatek omastku
S gastroredaktorkou Darinou Sieglovou jsme se zamýšlely nad novinkami, které přinesl rok 2022. A také nad možnostmi, které by se ve světě jídla mohly objevit v roce 2023.
-
Jídlo
Nic proti kaprovi, ale nemusíme se jím nacpat, říká kuchař Jiří Horák
Podle Jiřího Horáka nesmí na stole chybět vinná klobása k obědu a ryba a salát k večeři, prostě to, co večeří většina národa.
-
Jídlo
Když není samotný cider dost zajímavý, jsme v půlce procesu octa, říkají výrobci Eva a Ivo Laurinovi
S Evou a Ivem Laurinovými jsme se bavili o tom, co obnáší vyrábět cider i orleánský ocet, a proč se pustili do tradičních místo o něco rychlejších moderních metod.
-
Jídlo
Brambora nemusí být jen příloha, radí strakonický šéfkuchař Pavel Drdel
Zero waste vaření u nás není jen doména několika pražských restaurací. Své o tom ví šéfkuchař Pavel Drdel.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
Další pořady
-
Otevřené hlavy
Otevřené hlavy je série exkluzivních rozhovorů se zahraničními intelektuály a intelektuálkami o zásadních problémech a naléhavých tématech dneška.
-
Mikrovlnky
Mikrovlnky jsou týdenní výběr toho nejlepšího ze zpráv Radia Wave podle Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Zprávy, které nezpůsobí žádnou informační tsunami, ale příjemně...