Nejnovější
-
Jídlo
Zavařte, zavřete a naložte! Švestky, šípky i kdoule. Výrobkyně džemů vám prozradí, jak na to
Ačkoli je pojem „marmeláda“ legislativou vyhrazen ovocným zavařeninám z citrusů, Hana Šindlerová a Petra Pekáčová nevyrábí jen sladké džemy.
-
Jídlo
Snažíme se dělat klasiky s moderním šmrncem, aby nás to bavilo, říká majitel bistra a koloniálu
Táborsko přitahuje zajímavé počiny, ať už jde o cidery, pekárny, kávu nebo poslední přírůstek v historickém centru – koloniál a bistro Triko.
-
Jídlo
Každý den v každém počasí. Ale věděla jsem, že nechci sedět u počítače, říká o své práci farmářka
Hana Součková je mladá pěstitelka zeleniny ze Semic. Probrali jsme, co ji na tomhle povolání baví a proč stojí za to trávit celé dny na poli.
-
Jídlo
Nevadí, když povolíme a nejsme na sebe tak drsní, říká majitelka Divokýho Bistra na Šumavě
Bistro u kempu už dávno neznamená jen párek na tácku a pivo dvanáctku, jakkoli se občas návštěvníkům po starých časech zasteskne. Své o tom ví majitelka šumavského kiosku.
-
Příroda
Jak poznat, že je půda skutečně živá? Do dvou měsíců stráví i bavlněné prádlo
„Půda by nás měla zajímat všechny bytostně, protože nás živí,“ říká Zuzana Benešová z projektu Živá půda, který se zabývá poradenstvím pro její vlastníky či zemědělce.
-
Jídlo
S chilli olejem jídlo exploduje chutěmi, aniž by bylo přehnaně pálivé, říká jeho výrobce Lukáš Bauer
Možná jste se s tím na sociálních sítích setkali – rychlým jídlům dominují čínskou kuchyní inspirované recepty na nudle a rýžové pokrmy dochucené dávkou chilli oleje.
-
Jídlo
I kapslové espresso může chutnat dobře, říká kavárník a pražič Kristián Kříž
S koordinátorem české pobočky SCA Kristiánem Křížem jsme probrali, jak se kávová scéna vyvíjí i proč mají kavárníci potřebu si zkoušet kávu pražit sami.
-
Jídlo
V soutěžích se chci naučit dovednosti od úspěšných kolegů, říká zlatá kuchařka Hana Budková
V kuchařském světě existují různá ocenění, žebříčky a průvodce nejlepšími restauracemi, ale také soutěže mezi kuchaři. Jednu z nich vyhrála mladá kuchařka Hana Budková.
-
Jídlo
Teorie v gastrooborech by se mohla aktualizovat. Nadšení studenti mi dávají energii, říká učitelka
Spolu s Kristýnou Herinkovou, učitelkou na žatecké střední škole, jsme probrali, co a jak se při výuce snaží změnit.
-
Jídlo
Bez poctivého šlapaného zelí a pohanky se neobejdeme, říká valašský šéfkuchař Jiří Hrachový
Vařit valašskou kuchyni v Praze za doprovodu cimbálovky zní trochu jako kýč, ale v některých místech se daří balancovat na hraně. Na Korunní ulici je to případ Výčepu.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
Další pořady
-
Pleják
Hity místo algoritmů na Radiu Wave! Mixtape těch nejčerstvějších novinek i nestárnoucích bangerů z našeho neustále se rozrůstajícího jukeboxu.
-
Modeláři
Modeláři jsou informovaná i fanouškovsky zanícená sonda do žánrů hardcoru, metalu, punku i temných odvětví ambientu.
-
Lásky čas
Podcast pro lepší randění v Česku. O příjemných i rozpačitých momentech při hledání lásky a navazování vztahů napříč etniky.