Vědomí, že by si někdo poslechl mojí hudbu přišlo po SuperStar. Hodně mi pomohlo, říká Elizabeth

22. září 2022

Tyká si s Jardou Jágrem a je majitelkou stříbra z poslední řady Česko Slovenské SuperStar. Do hitové pitevny Radia Wave zavítala vycházející zpěvačka Elizabeth Kopecká, která má teď po čerstvém podpisu u major labelu venku debutový singl Summer Boyfriend. Jak poznat, kudy by se měl ubírat váš debutový singl? A jak těžké je najít vlastní songwriterský rukopis? Naučný speciál Velkých čísel pro start vaší sólové hudební kariéry odmoderovali Annabelle s Filipem!

„To, že mám za sebou tým, mi dodalo odvahu. Předtím jsem třeba nedotahovala songy a tak.. myslím si, že to byl strach. Říkala jsem si, že by to třeba nikoho nezajímalo. Teď po SuperStar mám pocit, že by si pár lidí tu hudbu poslechlo,“ říká skromně Elizabeth Kopecká, která nedávno rozjela sólovou pěveckou kariéru s autorskou hudbou pod jménem Elizabeth. „Hrát před Markem Ztraceným pro mě byla hrozná škola,“ vypraví dál a srovnává zmíněnou zkušenost s vystupováním v televizní pěvecké soutěži.

Elizabeth při dospívání ovlivnily třeba písně No Doubt, které jí představila teta. Za věčnou inspiraci považuje třeba Can’t Help Falling In Love od Elvise Presleyho. Ve Velkých číslech se za mikrofony opět potkaly dvě zdatné zpěvačky, takže se Filip dozvěděl něco o takzvaných ‘kudrlinkách’. „Vím, kde mám svoje limity, vím, co bych nezazpívala, takže hrozně obdivuju zpěvačky, který zvládnou kudrlinky. To mě nikdy nešlo. Nesnáším to,“ říká Elizabeth.

Co se Elizabeth a Annabelle naučily na songwriting kempech? Jak moc ponížený se musel cítit basák kapely No Doubt? Má Elizabeth hlas jako Gwen Stefani? A kdo je sakra Topliner? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.