Velká francouzská revoluce rapu & producentův průvodce Paříží s Vae Cortezem

7. květen 2021

Další geografický speciál nás zavedl do Francie, která je druhým největším rapovým trhem na světě. Zasvěceně nám o něm poreferoval producent Vae Cortez z labelu Hypno808, který po roce opět dorazil do studia.

Vae Cortez tentokrát pohovořil nejen o oblíbených deskách za poslední dobu, ale taky představil francouzskou rapovou scénu a její členy – včetně těch, se kterými spolupracuje na singlech a deskách. Francie má silnou hudební základnu, která výrazně zastiňuje k ní často přirovnávané Německo.

Selekce složená převážně z těžkotonážních trapových tracků čítá jména jako Siboy, Kalash Kriminel, OBOY, KPoint či uskupení PNL a je doplněna o několik afrobeat hitů, které dobývají hitparády francouzských rádií.

Samotné rozhlasové show a fungování scény byly další témata, do kterých jsme zabrousili. A jelikož je francouzský rapový flákanec hodně striktní záležitost, došlo i na beefy doplněné o recept na ideální nahrávání rapové desky.

S kým vaří Vae Cortez projekt? A zajímá francouzskou rapovou scénu spíš politika nebo afrobeat? To vše ve francouzském speciálu s producentem Vae Cortezem.

Spustit audio