Victoria Yash v šedé, košile Jakoby v Basmatee

2. červenec 2011

S Viktorií Yash jsme mluvili o její semestrální kolekci na VŠUP, ale také o její komerční praxi v Heller Dance & Fashion. Viktoria tam už přes rok navrhuje kostýmy pro krasobruslaře, gymnasty a tanečníky. Nechyběli jsme také na prezentaci nové kolekce JAKOBY, Kristýna Javůrková představila řadu elegantně uvolněných batikovaných košil v pražském obchodě Basmatee.

Victoria Yash pohází z ukrajinského města Lvov a v Praze už třetím rokem studuje Ateliér módní tvorby na VŠUP. Na Artsemestru nás svojí prací zaujala už vloni (viz. rozhovor). Po loňské barevné kolekci se Viktoria tentokrát zaměřila na základní barevnost bílá/šedá. Jednoduché ženské střihy doplnila grafickými otisky destruovaného dřeva. Jejím cílem byla atmosféra klidu, strohosti a vyrovnanosti.

Nechyběli jsme také u představení nové kolekce košil značky Jakoby, za kterou stojí Kristýna Javůrková. Limitovaná kolekce dámských košil z hedvábí a bavlny má netopýří rukávy a elegantní stojáček. Fotoreport z vernisáže v obchodě Basmatee na Praze 2 si prohlédněte na FB Modeschau. Rozhovor s Kristýnou Javůrkovou natočila Anna Mayerová.

V obchodě Basmatee najdete dámskou i pánskou streetwearovou módu a obuv. Trika s originálními a vtipnými potisky, mikiny, tašky, peněženky, pásky, diáře nebo třeba designer toys. Vedle internetového obchodu provozuje Basmatee také kamenný obchod v centru Prahy. Jeho nejčerstvějšími přírůstky vás provede Honza.

Odkazy:
hellerdance.cz
facebook.com/KristynaJakobyJavurkova
www.odd-room.cz
www.basmatee.cz

Playlist:
Bonifrate – O voo de Margarida (Cloud Chapel Records)
Bilal – Free (Universal)
Antn Hrkwk – Thanks For All The Memories (Life’s Blood)
If By Yes – Eliza (Chimera Music)
Tobias – Bahasa (DryCry Records)
Southern Shores – Night Is Young (Cascine)
Zola Jesus – Vessel (Sacred Bones)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.