Vídeňské galerie zakládají OnlyFans a robotka uvízla v Egyptě. To jsou nej zprávy minulého týdne

29. říjen 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejmasitější olivy ze zpravodajského háje. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu jako milovnici nahoty a umění zaujala informace o tom, že kvůli přísným pravidlům technologických firem přišlo například muzeum Albertina o TikTok. Leopold Museum se zase dostalo do potyčky s Facebookem kvůli malbě Liebespaar, zobrazující dva milence. Vídeň proto začne publikovat fotografie těchto děl na platformě OnlyFans, která nahotu toleruje. Bylo totiž skoro nemožné propagovat na sociálních sítích některé explicitnější výstavy a expozice, aniž by galerie musely bojovat se zákazy těchto společností.

Ivanu jakožto fanynku umění zburcovala zpráva o tom, že robotka malířka Ai-Da, která se proslavila nejen svými autoportréty, nedávno zamířila do Egypta, kde měla uvést svou výstavu. Místní celníci ji ale na hranicích zadrželi kvůli podezření ze špionáže. Robotku nakonec po několika dnech pustili. To je ale úleva, oddychla si Ivana.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby se nezajímaly o dění v Brně. V tamní zahrádkářské oblasti pálil osmašedesátiletý muž rostlinný odpad. Zápach ale vydráždil o devět let staršího rivala. Ten se vyzbrojil holí a šel vyzvat rekreanta na souboj. Jak to dopadlo? Nechte se překvapit.

Je mezi rozlícenými seniory, robotickou umělkyní a revolucemi v galeriích nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio