Vítězkou Startéru je s velkým náskokem Marjari. Niterná písničkařina o tíživých i veselých prožitcích

18. duben 2023

Startér letos představil novou moderátorskou dvojici Tereza Odehnalová a Filip Černý, finálový Startér Showcase navíc přesunul do Kasáren Karlín. Právě tam odehrála své koncerty finálová trojice – Charvinn, Treska Jednoskvrnná a Marjari. Poslední zmíněná zvítězila s velkým náskokem, od Tresky Jednoskvrnné na druhém místě ji dělilo přes 700 hlasů. Českobudějovická písničkářka oslovuje hlavně svými deníkovými texty o niterných a často tíživých prožitcích.

Třeba vítězná Hey Girl – ústřední písnička jejího eponymního debutového alba – se věnuje tématu sexuálního obtěžování. „Písničky zobrazují převážně moje vztahy jak k mužům, přátelům, tak i ke mně samotné. Většinu songů jsem napsala na přelomu podzimu a zimy minulého roku, často jsem se v tu dobu setkávala s obtěžováním cizími muži, což se promítá ve většině písniček na albu,“ říká Martina Činátlová aka Marjari o desce, na níž spolupracovala s producentem a hudebníkem Danielem Šubrtem z Dayspeed Music.

Výsledky hlasování ve finále Startéru 2022/2023

Tereza s Filipem před slavnostním vyhlášením vysílali z improvizovaného studia v Kasárnách Karlín, zatímco pod nimi duněly koncerty jednotlivých finalistů. Každého z nich stihli také vyzpovídat zajímalo je, jak se na své vystoupení v naplněných garážích těší, nebo jak letošní soutěžení prožívali. „Moc si z toho nepamatuju, ale bylo tam fakt hodně lidí,“ přiznává bezprostředně po show pražská zpěvačka Charvinn.

O zážitky z letošního soutěžení v hitparádě neobjevených se podělila také vítězka Marjari, kterou ve studiu podpořil i basák Vlasta (každopádně jen z důvodu, že prohrál kámen, nůžky, papír s bubeníkem Ondřejem). „Bylo to hrozně hezký, u prvního dílu, ve kterém jsme zazněli, jsem doma úplně slzela,“ říká Marjari. Za kapelu Treska Jednoskvrnná, která se na pódiu objevila s ikonickými růžovými štaflemi, všechno krásně shrnul frontman Matouš: „Je to tak, jak to je.“

Jako vítěze letošního ročníku hitparády neobjevených jste vybrali českobudějovickou písničkářku Marjari a její kapelu! Díky vašim hlasům je letos čeká natáčení videosinglu, hojné koncertování nebo účast v příštím dílu Startéru. Fotogalerii z finálového večera si můžete prohlédnout tady:

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.