Vítězství nám zařídily mámy a uliční výbor. Good Times Only přišli do Startéru pouštět lásku

25. červen 2018

Zatímco my, běžní občané, se chystáme krást třešně ze sousedovic zahrad a tančit ploužáky na výletních parnících, náplavkách a zahradních bálech, vítězové Startéru 2018 Good Times Only se jdou potit do zkušebny. Musí dodělat nové písničky a z nich vybrat tu, ze které se stane vítězný videosingl. Ještě předtím ale přišli do studia Radia Wave povídat o tom, jak se dali dohromady a jak se dvěma klukům píšou společně texty o lásce.

„Máme takovej nástřel, bude skvělá. Název ještě nemá,“ říká o možném novém singlu Filip Černý, zpěvák a hlavní lamač srdcí kapely Good Times Only. „O ovoci tentokrát nebude.“ Škoda, ale stejně je nám jasné, že nás čeká romanťárna typu Letních třešní. České městské balady začali přitom Good Times Only hrát teprve před rokem. Filip s Kryštofem spolu vystupovali v kapele Known As Brooklyn, která milovala britskou kytarovou vlnu nultých let. „Kryštof postupem času zabrousil do muziky s českým zpěvem, naučil mě na to, chtěli jsme hrát něco podobného,“ vysvětluje Filip. I bubeník Matěj nebo kytarista Zdenda za sebou mají vyrůstání v kapelách, ale až Good Times Only vypadá jako ideální uskupení, kde se kamarádství spojuje se společnou hudební vizí. „Důležitá je pro nás autenticita. Chcem hrát jen to, co si sami vybereme,“ říká Filip. Písničky píšou všichni dohromady, Kryštof s Filipem si pak spolu píšou texty. „Když píšeme text, ostatní nesmí být v místnosti.“

V rozhovoru prokládaném playlistem, který si Good Times Only poskládali na míru, jsme museli připomenout i příběh vítězné kapely ve Startéru. „Zdá se, že máme víc fanoušků, než se zdálo. Hlasů přibývalo víc a víc, od lidí, co vůbec neznáme, psali nám zprávy na Instagramu,“ říká Zdenda. „Podle mě tomu napomohla i česká písnička.“ A taky tomu napomohly mámy – velice důležitá posluchačská skupina Startéru. „Moje nebo Matějova máma začala všude v práci tvrdit, jak je potřeba, abychom se udrželi. Děkujeme. Taky díky našemu uličnímu výboru!“ Shodují se kytarista Zdenda a tajný leader kapely Kryštof.

Poslechněte si Startér, ve kterém jsme si povídali s nejroztomilejší kapelou nové kytarové scény. A přijďte se podívat na jejich koncert! 18. 7. vystoupí Good Times Only na Startér Showcase na Stalinu, doprovodí je The Valentines.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.