Vlepil facku, pak dostal Oscara a potlesk. Měli Willa Smithe vyvést z předávání filmových cen?

29. březen 2022

Americký herec Will Smith sice v neděli převzal svou první oscarovou sošku za hlavní mužskou roli ve filmu Král Richard, sám ale uštědřil přímo na pódiu políček. Inkasoval jej komik Chris Rock poté, co vtipkoval o účesu Smithovy manželky. Jak se ve složitých emocích nedělního filmového večera vyznat? Zkuste je rozplést s čerstvým dílem podcastu Kompot.

Smith byl poprvé na Oscara nominovaný před dvaceti lety a letošní vítězství za roli otce tenistek Sereny a Venus Williamsových se v kuloárech bralo jako samozřejmost. O to víc šokoval jeho výstup během stand-upu Chrise Rocka, který v novodobé oscarové historii nemá obdoby.

Smithova manželka Jada Pinkett Smith podle všeho nelibě nesla vtip o svém krátkém účesu, údajně proto, že trpí alopecií. Její choť se ji rozhodl v přímém přenosu bránit pěstmi i verbálně. Byly reakce známého herce, diváků v sále nebo pořadatelů adekvátní? Pusťte si novou epizodu podcastu Kompot.

Na čí stranu se přidaly známé osobnosti? Co je alopecie? A jak dopadla sledovanost Oscarů? Poslechněte si Kompot a zjistíte také ty nejzajímavější informace o oblíbeném hashtagu #nepobaby i to, jak funguje v Hollywoodu nepotismus, tedy „systém obsazování funkcí, v němž jsou preferováni příbuzní proti ostatním, nezřídka lépe kvalifikovaným kandidátům“. A sledovat nás můžete i na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.