Vlezu do studia a už tam něco bouchá. Hexen a C4AT o jejich tvorbě a organizování plevelu

3. červen 2022

V impozantním areálu strahovského stadionu nesídlí pouze fotbalisté. Ukrývá mnohá zákoutí, ateliéry i zkušebny. Jeden z prostorů proměnil předloni pražský producent C4AT ve studio, které se záhy stalo hlavním stanem kolektivu Organizovaný Plevel, se kterým je propojen i Hexen. Do Špíny za námi dorazili probrat nejen fungování kolektivu, Hexenův nedávný kazetový debut i připravovanou akci Slet.

Studio v areálu strahovského stadionu si vysnil C4AT, po první vlně covidu se mu podařilo vyzjistit, jak by se tam prostor dal získat. Stačilo ještě přemluvit kolegy a kolegyně z Organizovaného plevelu, aby do toho šli s ním. To se údajně neobešlo bez počáteční špetky skepse, která ale byla záhy zažehnána. Přes koronu se to pak stalo takovým hnízdem a útočištěm, kam se dalo utíkat, když všechno bylo zavřené, dodává C4AT. 

Krom toho, že jsou s Hexenem oba propojeni se zmiňovaným Organizovaným plevelem, byť nejsou jeho zakládajícími členy, oběma vyšla debutová nahrávka u pražských elektronických temnařů Wrong Tapes. Tu novější pod názvem Outer Layers of Psychic Sphere má na svědomí Hexen a jedná se o náležitě zlověstné lovecraftovské vyprávění. I když se svěřil, že práce na něm nebyla vlastně zas až tak dlouhá a s následným dotažením mu pomohl Oliver Torr, cesta k odhalení vlastního zvuku byla údajně o poznání trnitější. 

Kromě vlastního hraní a nočního pobývání ve studiu, se v rámci kolektivu věnují i pořádání vlastních akcí. Nejbližší bude Slet, který navazuje na loňský letní večírek v autokině na Strahově. Letos spojili síly s Wrong a Rare a kromě přehlídky nezávislé temné elektroniky se ve Fuchs2 objeví i producent Ancient Methods.

Jak přesně kolektiv Organizovaný plevel funguje, koho v něm najdeme a k čemu odkazuje název? Jak se jim koexistuje s dalším sousedy na stadionu? Co se nenápadně dostávalo Hexenovi do prvotních tracků a jaký má vztah k beatům? S kým plánuje C4AT spolupráce a hraní? Co bylo u Hexena dřív tracky nebo Lovecraft? A jak to dopadne s lidským pokolením? Poslechněte si celý rozhovor ve Špíně ze záznamu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.