Všichni si polibte! Ewan McGregor podává životní výkon v roli egocentrického módního návrháře Halstona

22. květen 2021

„Šest procent Američanů věří, že by obstálo v pěstním souboji proti grizzlymu,“ oznamuje Aleš. Vítek konstatuje, že po šesti dávkách vakcíny by si na nějaký slabší kus taky troufl, pro jistotu už ale přihlásil své děti na ruské klání v kopání hrobů na čas.

Z mělké kinematografické díry konečně vylezl i Ewan McGregor, kterému podle Aleše zachránila zadek quality TV. „Novej pětidílnej seriál Halston je krásná tragédie brandingu, McGregor je naprosto fenomenální. Tohle a dvojrole ve Fargu, to jsou jeho životní peaky!“ hýří nadšením.

Podpořte Čelisti v anketě Podcast roku! Hlasujte pro ně do 6. června v kategorii Veřejnoprávní podcast na webu podcastroku.cz.

„Já ho mám rád, ale zas v tolika dobrejch filmech nehrál. Halston konečně stojí jenom na něm – na jeho mimice, detailním herectví, proměnách. Najednou je vidět, jakou má sílu to unést,“ říká Vítek o McGregorově roli rozmarného homosexuálního návrháře.

„Netušil jsem, že móda může bejt podaná tak napínavě a dojemně zároveň,“ konstatuje překvapeně Aleš, který sice na rozdíl od svého souputníka ve studiu hadry trochu řeší, ale o existenci této fashion ikony neměl zdání. Její seriálovou biografii se pak nebojí přirovnat k povedenému Dámskému gambitu.

„Velmi pěkně natočenej seriál o egu, o vnitřním sabotérovi, kterej nás provází celým životem, o sebedůvěře a proměně,“ popisuje. „A je to i o tom, co znamená být obchodníkem a umělcem, jak s námi zamává neomezená finanční kapacita a svoboda tvorby,“ doplňuje Vítek, který samozřejmě v Čelistech zažívá něco velmi podobného.

Je Ewan McGregor rád, že už se konečně nemusí prohánět se světelným mečem? Kolik má Tonda doma Služebníků? Doporučuje Tomáš Stejskal sledování nového Toma Clancyho nebo je lepší bez výčitek vyrazit na pivo? Zjitřil Vítkův macho sentiment snímek Kdo mi jde po krku? A jakou hodnotu má Alešův měchýř? Poslechněte si Čelisti.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Tereza Kunderová
Spustit audio