Východiska: Nová dráma labelu Full of Nothing

22. září 2016

Full of Nothing je label z Karelska, ležiaceho na severe Ruska pri hraniciach s Fínskom. Sídlo majú v jeho hlavnom meste, Petrozavodsku. Za labelom stojí duo Love Cult, ktoré je známe aj za hranicami svojej domoviny.

Na rozdiel od iných hudobníkov, Love Cult nezaložili label preto, aby na ňom mohli vydávať svoju vlastnú hudbu. Chceli ponúknuť príležitosť zaujímavým projektom bez žánrového obmedzenia. „Od začiatku sme chceli, aby label zastrešoval rôznorodé projekty,“ hovorí spoluzakladateľ labelu Full of Nothing a člen kapely Love Cult Ivan Zoloto, ktorého som práve zastihla na rezidencii v Číne. „Ale žánre ako také sú pre nás príliš obmedzujúce. Keď sa nás novinári na to pýtajú, hovoríme, že je to nová dráma.“ Ich release plán na najbližšie mesiace je už zaplnený. Chystajú svoje prvé LP, od moskovského producenta Moa Pillar, ktorého hudbu popisujú ako „spirituálnu bass music“. Okrem toho je v pláne tiež album producentky Lovozero, ktorá ruské folkové vokály kombinuje s experimentálnou elektronikou.

Love Cult – Educated Guess (Official Video) from alina philippova on Vimeo.

Full of Nothing’s new drama

Full of Nothing is a label from Karelia, situated in the north of Russia, near the Finnish border. They are based in the republic's capital, Petrozavodsk. The label was established by Love Cult, a duo that has gained success beyond Russia's borders.

In contrast to many others, Love Cult didn't start their label as an outlet for their own music. They wanted to give an opportunity to diverse projects without genre limitations. “From the very beginning, we were trying to become an umbrella for different kinds of stuff,” says Ivan Zoloto, ½ of Love Cult and Full of Nothing, currently on a residency in China. “Genres seem too tight. We want to be broader. When journalists ask us nowadays, we say it is new drama.” They let us peek at their upcoming releases: their first LP by Moscow-based Moa Pillar, whose music they describe as “spiritual bass music” as well as an album by Lovozero, a producer who combines Russian folk vocals with experimental electronics.

03709960.jpeg
autor: Lucia Udvardyová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.