Výlet na Floridu s Raider Klan & Metro Zu. Zbrušujeme základní kameny rapového undergroundu

V dalším tematickém speciálu si s naším hostem & odborníkem na rap Adamem zajedeme na Floridu – do časů, kdy vznikala legendární rapová uskupení Raider Klan a Metro Zu. Od samotných začátků Raider Klan, který má na svědomí sám král undergroundu SpaceGhostPurrp, přes vyhrocený beef s ASAP Mobem v čele s Rockym až po jejich současnou podobu a vliv na scénu.

Stejně tak je nutné probrat kolektiv Metro Zu a jejich výrazné halucinogenní vizuály a rap v čele s Loftym305, který má zářez i na české scéně. A to díky spolupráci s Logicem, dnes všem známým jako Yzomandias.

Co aktuálně dělá SpaceGhostPurrp? Jak velký dopad na scénu měl Raider Klan a jak se daří jejich aktuálním členům prodrat nahoru? A jak si užil Casablanka aktuální show a afterparty v Uherském Hradišti? Poslechněte si nový speciál Scény s Opakem Dissu o tom nejlepším rapovém undergroundu z Floridy.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.