Výletní tip Ester Nagyové: Vyrazte za sněžnicovým dobrodružstvím na Šumavu. Ale dobře se připravte

6. březen 2020
Tip

Výletní tip pro Radio Wave tentokrát připravila cestovatelka Ester Nagyová alias I like tofu, která vás zve na sněžnicový trek. Díky sněžnicím si užijete pohyb i v zasněžené krajině. Nejlépe uděláte, když vyrazíte do Krkonoš, Jeseníků, na Šumavu nebo Velkou Fatru, tam všude se budete moci projít po křupavém sněhu. Lyže tedy nechte doma, zapomeňte na sjezdovky a běžkařské trasy a vydejte se raději na okraj civilizace.

Poslechněte si tip na sněžnicový výlet od cestovatelky Ester Nagyové

Pokud chcete konkrétní tip, Ester vám ho nabízí. Začněte v šumavské Železné Rudě, odtud pokračujte k jezeru Laka a dále do Prášil, kde můžete přenocovat. Druhý den se vydejte k Prášilskému jezeru a na Poledník a večer dorazte do Modravy. Poslední den vyrazte směrem na Horskou Kvildu a poté do města Kašperské Hory, kde můžete zakončit své putování. Vyhýbejte se běžkařským trasám a dodržujte pravidla národního parku. Zároveň nezapomeňte na zásoby a dobře se na cestu vybavte, protože pár lidí sice potkáte, ale některé trasy budete mít jenom sami pro sebe.

Poslechněte si celý výletní tip Ester Nagyové a dozvíte se, na co budete dlouho vzpomínat.

Ester Nagyová vyrazila za sněžnicovým dobrodružstvím
autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.