Výletní tip Ester Němečkové: Vydejte se do Saského Švýcarska. Uvidíte stolové hory a okusíte špecle

17. červenec 2020
Tip

Výletní tip pro tento týden si připravila cestovatelka Ester Němečková (dříve Nagyová) alias I like tofu. Doporučuje vyrazit do německé části Českosaského Švýcarska. Na rozdíl od české strany je tam prý méně turistů i lepší jídlo. Cestou narazíte též na stolové hory či lázeňské město.

Túru začněte v horské pevnosti Königstein, kam se dostanete pohodlně vlakem. Značenou stezkou se vydejte ke stolovým horám. Až vyšlapete Pfaffenstein, rozhodně se podívejte na tamní rozhlednu. Vystoupejte i na Gohrisch a Papststein a navštivte restauraci servírující výborné špecle se sýrem a cibulí. Pak se vydejte do lázeňského městečka Bad Schandau, kde překročíte Labe a budete pokračovat směrem na východ.

Vaším úkolem bude dojít do hraničního města Schmilka. Cest, které tam vedou, je mnoho. Je proto jen na vás, jestli chcete při cestě koukat na řeku, nebo zda se raději vydáte třeba skalními průsmyky. Celá trasa je dlouhá 30 kilometrů a zvládnete ji za den. Pokud se však chcete více pokochat krajinou, rozdělte ji do dvou dnů.

Poslechněte si celý Výletní tip Ester Němečkové a dozvíte se, co byste rozhodně měli udělat ve Schmilce.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka