Výletní tip Ladislava Zibury: Počkejte, až zapadne slunce, a vydejte se na oppidum Dívčí kámen

18. březen 2019
Tip

Výletní tip tentokrát připravil dobrodruh Ladislav Zibura, který vás zve do svých rodných jižních Čech. Na cestě z Budějovic do Českého Krumlova byste se měli zastavit u Dívčího kamene, kde jsou pozůstatky keltského oppida a rovněž zřícenina stejnojmenného gotického hradu. Výlet je nejlepší začít v Boršově nad Vltavou, odkud k Dívčímu kameni vede hezká cesta podél skal s výhledem na řeku i okolní hluboké lesy.

Pokud ve vás dřímá dobrodružná povaha, určitě se po důkladném průzkumu oppida a zříceniny vydejte na Kleť, nejvyšší horu jižních Čech. A jestliže si chcete výlet zpestřit ještě více, vyrazte na něj se západem slunce a jděte celou noc. Pohled na zříceninu za úplňku a brzký ranní výšlap na Kleť za to podle Zibury stojí a patří mezi jeho nezapomenutelné zážitky. Cesta z Prahy do Boršova nad Vltavou trvá vlakem přes dvě hodiny, autem o chvíli méně. Z Brna jede vlak pět hodin, auto dvě a půl hodiny.

Poslechněte si celý výletní tip Ladislava Zibury a dozvíte se, odkud je vidět až do Alp.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.