Výletní tip Ladislava Zibury: Podívejte se do Českého Krumlova bez turistů a zdolejte horu Kleť

7. únor 2020
Tip

Dobrodruh Ladislav Zibura ve výletním tipu Radia Wave doporučuje zajet se v zimě podívat na jinak turisty přeplněná místa. Jako Jihočech tím myslí hlavně Český Krumlov. Pokud totiž vyrazíte mimo sezonu, ideálně brzy ráno nebo později večer, na téměř nikoho tam pravděpodobně nenarazíte a zažijete neopakovatelnou atmosféru středověkého města.

Samotné město není skanzen a dosud žije. Podle Zibury se můžete podívat do čtvrtí, kde lidé stále bydlí, i když to není přímo nejužší centrum, ale i v něm vzniklo několik podniků určených především pro místní. Například nová výborná kavárna u řeky nebo galerie, která cílí hlavně na české návštěvníky. Pokud máte chuť na menší výlet, z Krumlova můžete vystoupat na nejvyšší horu jižních Čech Kleť. Přímo z Krumlova vede asi desetikilometrová stezka. Na hoře je navíc skvělá hospoda, která je vyhlášená svou kuchyní, za níž jezdí lidé z celého regionu. Kombinace Krumlova a Kleti je tak podle Zibury teď v zimě úplně ideální.

Poslechněte si celý výletní tip Ladislava Zibury a dozvíte se, co dalšího je na Krumlově unikátní.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.