Výletní tip Matěje Balgy: Ztraťte se v bludištích a labyrintech v Loučni. Zabloudí si i vaše prsty

3. květen 2019
Tip

Výletní tip pro Radio Wave tentokrát připravil cestovatel Matěj Balga. Podle něj byste si měli udělat výlet do zámku Loučeň, avšak ne kvůli této barokní památce, která sama o sobě stojí za návštěvu, ale především kvůli více jak desítce labyrintů a bludišť, jež zámek obklopují. Pobaví se tam převážně děti, ale jak podotýká Balga, je to zábava i pro ty, co ještě nevyrostli.

V Loučni se můžete ztratit v kamenném i dřevěném labyrintu. Pro větší skupiny je ideální ten provazový, kde mohou až čtyři týmy soutěžit ve štafetě. Tím nejlepším je ale rozlehlé tisové bludiště. Pro ty z vás, které už bloudění unaví, je připraven i prstový labyrint, v němž se „chodí“ ukazováčkem. Cesta z Prahy do Loučně trvá vlakem a autobusem hodinu a půl, autem 50 minut. Z Brna jede vlak a autobus tři a půl hodiny, auto dvě a půl.

Poslechněte si celý výletní tip Matěje Balgy a dozvíte se mimo jiné, jak se říká tamnímu parku.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.