Výletní tip Pavla Sladkého: Česká příroda má sílu. Respektujte ji a na svou cestu se dobře připravte

12. únor 2021
Tip

Výletní tip si pro vás tentokrát připravil cestovatel a moderátor pořadu Casablanca Pavel Sladký. Jak sám říká, nejen v kanadské divočině nebo po odlehlých místech Afriky je potřeba cestovat s respektem. I v české krajině se nabízí prostor pro dobrodružství a to se nijak neumenší tím, že se na svou cestu dobře přichystáte a budete mít nainstalovanou aplikaci Záchranka.

Ať už budete v Česku cestovat kdekoli, buďte na to alespoň v základu připraveni. Oblečte si vhodné oblečení, rozhodně ne tenisky. Vyhledejte informace o tom, co vás z hlediska terénu a počasí čeká, a mějte připravené ústupové cesty. A samozřejmě kromě dobrého vybavení si připravte i dostatečné zásoby. Pak nemůže být nikdo překvapený z toho, že Jeseníky jsou vysoké hory, kde padají laviny, a horská služba v Krkonoších nebude mít tolik práce. Příroda uprostřed Evropy sice vyžaduje ochranu a péči, ale zároveň je potřeba její sílu respektovat.

Poslechněte si celý Výletní tip Pavla Sladkého a dozvíte se více o tom, jak cestovat s respektem.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.