Výletní tip Pavla Sladkého: Hurá na Ostrov. Malá osada u Německa vás ohromí nejen svou přírodou

13. září 2019
Tip

Tento týden připravil Výletní tip pro Radio Wave moderátor cestovatelského pořadu Casablanca Pavel Sladký, který vám doporučuje maličkou osadu Ostrov na česko-německé hranici. Tamější domy se nachází přímo pod skalami, jež dohromady tvoří kotlinu. Pokud tam přijedete na kole nebo dojdete pěšky, plně doceníte nádheru tamní přírody. Zvlášť na podzim totiž hraje všemi barvami

Ostrov si oblíbili mnozí lezci a dobrodruzi, kteří lezou po tamních pískovcových skalách. Pokud budete mít zájem, můžete si to sami na místě vyzkoušet. A jakmile přijde večer, nemusíte pospíchat domů, v osadě je několik míst, kde se dá přespat. Podle Sladkého bude jedině dobře, když v Ostrově strávíte více času, samotná osada i její okolí za to stojí. Jestliže pojedete z Děčína, určitě zvolte kolo. Bez větší námahy tam dorazíte zhruba za hodinu a půl. A kdybyste chtěli zkusit stokilometrovou túru po české i německé straně, i to je možné. Ale možná si ji raději schovejte na příští léto.

Poslechněte si celý Výletní tip Pavla Sladkého a dozvíte se, proč tam nepřejedete hranice do Německa.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.