Výletní tip Pavla Sladkého: Vydejte se po česko-slovenské hranici. Čekají vás tři pohoří i nížiny

25. červen 2021
Tip

Výletní tip si pro vás tentokrát připravil cestovatel a moderátor outdoorového magazínu Casablanca Pavel Sladký a jako velký letní plán vám doporučuje cestu po česko-slovenské hranici. Začít ji můžete na jihu na soutoku Moravy a Dyje, ale třeba taky na severu na pomezí Česka, Polska a Slovenska. Cesta po hranicích je výborná v tom, že nabízí přechod tří pohoří, a to Bílých Karpat, Javorníků a Beskyd.

Bílé Karpaty jsou nesmírně svérázná oblast, a to nejen nářečím, ale i krajinou a roztroušenými samotami. Javorníky na česko-slovenské straně jsou hory, které možná ze všeho nejvíc připomínají rumunské Karpaty a které vyvolávají tamní pocit dobrodružství. Beskydy jsou rozlehlé, plné kopců a při dobrém výběru trasy téměř na nikoho nenarazíte. A pokud půjdete od severu na jih, skončíte v nížinách moravských vinařských oblastí, kde svou výpravu budete moct krásně zakončit.

Poslechněte si celý Výletní tip Pavla Sladkého a dozvíte se více o cestě po česko-slovenské hranici.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.