Výletní tip Pavla Sladkého: Vyrazte tábořit, v zimě je to královská disciplína

28. leden 2022
Tip

Cestovatel a moderátor magazínu Radia Wave Casablanca si pro vás tentokrát připravil doporučení na táboření v zimních měsících. Zimní táboření je téměř královská disciplína a nadcházející únor se pro něj hodí naprosto ideálně. Vyzkoušet ho můžete, pokud již máte absolvované jednodenní zimní výlety bez přespání a zároveň už máte zkušenost s přespáváním v přírodě během ostatních ročních období. Tedy nejen v teplém létě, ale i na jaře či na podzim.

Podle Sladkého potřebujete pro správný zimní zážitek při stanování pouze trochu mrazu a trochu peří ve spacím pytli. Největším úskalím při táboření v zimě je bezesporu vlhkost. Proto je daleko jednodušší tábořit v počasí pod bodem mrazu. Suchý mráz pak možný problém s vlhkostí do jisté míry vyřeší za vás.

Jaké další praktické doporučení pro zimní táboření nabízí Pavel Sladký? Poslechněte si celý Tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.