Výletní tip Viktorky Hlaváčkové: Nemůžete cestovat? Nechte u sebe přespat turisty, zpestří vám život

21. únor 2020
Tip

Vypravte se s horalkou Viktorkou Hlaváčkovou na cestu kolem světa, aniž byste museli vytáhnout paty z města, v němž žijete! Jak? Díky cizincům, kteří za vámi přijedou. Cestovat skrze poznávání lidí z celého světa navíc můžete i při práci na plný úvazek v Praze, Brně nebo v jakémkoli městě i vesnici, kam se turisté chtějí podívat.

Nabídnout ubytování zdarma přes Couchsurfing, Warmshowers nebo jinou bezplatnou ubytovací službu vám nejen obohatí stereotyp všedních dní, ale můžete díky tomu také poznávat známá místa jinýma očima. Viktorku Hlaváčkovou takto z její bubliny vytrhnul například indický host žijící v USA a pracující pro SpaceX, když jí celý večer vyprávěl o samozřejmosti mimozemského inteligentního života. Poznávat Prahu ji zase bavilo s tureckou kamarádkou, která si užívala vyhledávání míst, kde tráví čas lidé přesvědčení o tom, že Turkyně chodí v burce a nepijí pivo. Když tedy nemáte peníze na to, abyste vyrazili za světem, dovolte světu, aby přijel za vámi.

Poslechněte si celý výletní tip Viktorky Hlaváčkové a dozvíte se, co dalšího vám mohou cizinci do života přinést.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.