Výletní tip Viktorky Hlaváčkové: Projděte si zahrady broumovského kláštera a užijte si tamní výstavy i festivaly

31. červenec 2020
Tip

Výletní tip pro Radio Wave tentokrát připravila horalka Viktorka Hlaváčková. Zve vás do kláštera v Broumově, kam se sama jako malá vydávala na dobrodružné výpravy. Vy ale něco takového dělat nemusíte, spíše se podívejte do hned dvou zahradních galerií výtvarného umění.

Jedna z výstav je určena dětem, ale potěší i dospělé, protože představuje tvorbu ilustrátorky Venduly Chalánkové, která kreslí vtipné i hořkosladké komiksy ze života. V zahradě je navíc restaurace, kavárna, a dokonce i historická kuželkárna. Ve druhé polovině srpna se tam mimo jiné koná festival, při kterém můžete ochutnat mnoho českých a moravských vín. Když už v zahradě budete, určitě si projděte také samotný klášter. V nabídce je třeba romantická noční prohlídka.

Poslechněte si celý Výletní tip Viktorky Hlaváčkové a dozvíte se, co dalšího v klášteře zažijete.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.