Výletní tip Viktorky Hlaváčkové: Vydejte se po hřebenech Javorníků a Beskyd a sleťte dolů paraglidem

5. červenec 2019
Tip

V rubrice Tip každý pátek přinášíme doporučení na víkendový výlet nejen po Česku. Výletní tip pro Radio Wave tentokrát připravila horalka Viktorka Hlaváčková. Podle ní byste se měli vydat na cestu po hřebenech Javorníků a Beskyd.

Cestu po červené stezce můžete začít ve Vsetíně a jít až do 93 kilometrů vzdálených Mostů u Jablunkova, což vydá na tří- až čtyřdenní trek. S sebou si vezměte lehký batoh, není ani třeba stan, protože po cestě minete několik přístřešků, kde se dá schovat v případě deště.

Trasa vede chvílemi Českem, chvílemi Slovenskem, a můžete tak natrefit i na starou hraniční závoru. Výlet si můžete jakkoli zkrátit nebo i prodloužit, možností je hodně. A pokud si ho chcete pořádně ozvláštnit, můžete si z Javorového vrchu v případě dobrého počasí objednat tandemový let paraglidem. Vlak z Prahy jede do Vsetína okolo tří a půl hodiny, auto stejně. Cesta nejrychlejším vlakem z Brna trvá necelé tři hodiny, autem hodinu a půl.

Jak dlouho poletíte paraglidem dolů? Poslechněte si celý výletní tip Viktorky Hlaváčkové.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.