Vysíláme živě z Metronome Festivalu! Podívejte se na online reportáž

21. červen 2019

Už počtvrté přiveze Metronome Festival na pražské Výstaviště v pátek 21. a sobotu 22. června zástup hudebních es a Radio Wave bude u toho. V sobotu navíc festivalové dění přímo z místa přiblíží moderátoři Jakub Kaifosz a Hana Řičicová. Živé vysílání plné hostů a koncertů z Radio Wave New Stage, na které probíhá i letošní Czeching Showcase, poslouchejte od 16 do 19 hodin. Více o exportním projektu Czeching 2019 i tom nejlepším z Metronome Festivalu sledujte v online reportáži.

„Letošní ročník Czechingu se zaměřuje především na živé hraní, proto bude vítěz, který pojede na největší evropský showcase festival Eurosonic Noorderslag v Nizozemsku, vyhlášen přímo za účasti několika členů mezinárodní poroty,“ dodává k vrcholu sobotního programu na Radio Wave New Stagei šéfredaktorka stanice Iva Jonášová. Návštěvníky festivalu ale čeká třeba vycházející hvězda britského indierockového písničkářství Lauran Hibberd, islandský dívčí rapový kolektiv Reykjavíkurdætur, Khoiba, Floex & Tom Hodge nebo WWW.

 

autoři: Eliška Černá , Jiří Kordík
Spustit audio

Související

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.