Výsledky soutěže Startér live

24. srpen 2011

V prvním ročníku soutěže Startér live soutěžilo v klubu XT3 bezmála padesát kapel. Ve finále, které se konalo v pátek 2. března, zvítězila powerpopová skupina The Carve, druhé místo vybojovala numetalová skupina BuFu. Na finálovém večeru porota vybírala celkem z pěti kapel, které postoupily až do hlavního finále.

Během základních kol, která se konala od 7.11.06 do 26.2.07, svými hlasy poslali diváci do finále 5 nejlepších kapel. A bylo vskutku z čeho vybírat. Na své si musel přijít každý příznivec živé muziky. Během soutěžních dnů byly vidět a slyšet snad všechny druhy rocku a podobných stylů (punk, HC), na své si přišli fanoušci funky, hip hopu, ska, popu, jazzu a ostatní nerockové muziky.

00515872.jpeg

Některé kapely přišly vyloženě sbírat první zkušenosti, u některých bylo ihned jasné, že jsou na pódiu jako doma. Všechny ovšem ukázaly maximum toho, co v nich je a publikum je za to vždy dokázalo ocenit.

Partnery soutěže, kterým patří poděkování za podporu mladé hudební scény, byly Radio Wave, kde probíhá rozhlasová verze soutěže Startér a PMC - Praha Music Center. Kapely soutěžily o vystoupení na velkém podiu v Paláci Akropolis, hudební vybavení a tekuté ceny.

Do finále postoupily kapely:
One, The Carve, BTnJ, Legal Bengal, Bu-Fu

O celkovém pořadí tentokrát rozhodovala odborná porota složená ze zástupců Radia Wave, Praha Music Centra, časopisu report a klubu XT3. Vítězem historicky 1. Startéru live se stala pražská powerpopová kapela The Carve, která svým výkonem strhla celou porotu i diváky. Všem bylo jasné, že i přes své krátké působení má kapela pořádně našlápnuto a vítězství si skutečně zaslouží. Jako 2. byla vyhlášená chvaletická numetalová kapela BuFu. Ta patřila k celkově nejtvrdším a zároveň nejenergičtějším formacím soutěže. Obě vítězné kapely budete moci vidět 1. května na velkém pódiu v pražském Paláci Akropolis.

Zároveň již běží další kolo soutěže. Informace pro kapely o přihláškách najdete na webu domovského klubu soutěže www.xt3.cz. Hlavní cenou v druhém kole je opět koncert na velkém pódiu spolu s vítězem rozhlasového Startéru a elektrická kytara Godin!

Kompletní fotogalerii najdete zde.

Spustit audio