WavetroniQ představí projekt FORMA

30. květen 2014

V rubrice 3in1 se zaměříme na domácí scénu a tak trochu tajemnou dvojici ze Slezska, která vystupuje pod pseudonymem FORMA. Violla a Pifko - dva kluci ze severu Moravy vydali dvě alba, několik remixů a aktivně vystupují na českém hudebním poli.



Mě zaujalo jejich druhé album s názvem Iluzemě. Osm tracků s někdy až poetickými názvy skrývá poměrně propracované downtempo rytmy s dávkou živých nebo vysamplovaných nástrojů. Ostatně sampling je v produkci alba užit dost i různými hlasy známých osobností české kulturní scény.

00951965.jpeg

My si zahrajeme z tohoto alba tři skladby. Skupinu jinak můžete nejblíže vidět na festivalu Dokořán, který proběhne od od 13 do 15. srpna v Karviné.

Playlist pořadu:
dj Shadow - Un Autre Introduction (MCA Records)
Risil - Intro (Important records)
Sunburst Band - Delicious (Z Records UK)
Floating Points - KG Beat Original Mix (Planet MU)
Costa Martinez - Garden Of Lounge Original Mix (CHIC Music)
Dwilt Sharp ft. Lorette Fleur - I Need You Close (pt.1 & 2 edit) (Favourite recordings)
Boom Clap Bachelors - Tiden Flyver (edit) (Music For Dreams)
AFTA-1 - Tiden Flyver Remix (net release)

3in1
Forma - Jen houst a vetsi kapky (net release)
Forma - Vsedosvit a (net release)
Forma - Skolemjdouci (net release)

Dark Knight - Broken Beats (URBAN RIDIMS)
Brackles - Sutorito Faita Original Mix (Planet Mu)
Clubroot - Talisman (Lo Dubs)

WavetroniQ jsme otevřeli letním trackm v podobě The Sunburst Band - Delicious. Toto není oficiálníi video, ale hudba je to excelentní. Přesně zapadne do atmosféry letních party večerů.

Pro věrné posluchače relace a Radia Wave jsem slíbil jedno skvělé album Love is Real vol. 3, což je kompilované album od lidí Afta-1 a GAS-D. Vynikající chill out album prezentuje to nejlepší z R n´ B, soulu a nujazzu. Vy si jej můžete vychutnat zde ZDE.

Album Iluzemě v rubrice 3in1 od českého projektu Forma, můžete najít na MySpace stránce obou producentů. Slušně vyzrálý zvuk i tvůrčí přístup je překvapením. A bude zajímavé sledovat další hudební dráhu této mladé ostravské dvojky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.