WavetroniQ představí projekt Keaver & Brause

30. květen 2014

Tom Keaver, či Tom Brause, nebo spíš Tom Brayford-Watson je jádro projektu Keaver & Brause. V těchto dnech vychází na labelu Dealmaker album The Middle Way. Album je venku zhruba měsíc jako digitalní vydání a právě si jej můžeme vychutnat i na CD.

V popisu na domovské stránce MySpace se pasuje Keaver & Brause na produkci například čínského popu. Ale nenechte se zmýlit tímto sarkasmem. Album, které si představíme v minirecenzi 3in1 v dalším vydání WavetroniQu, nese známky velmi inteligentního ambientně elektronického hip hopu. Můžete jej srovnávat s vynikající produkcí člověka stojícího za pseudonymem Lone, anebo Paul White, či Bullion.

Přesto je zvuk velmi charakteristický. Právě Lone po vydání excelentního alba Lemurian svým odchodem k labelu Werk Disc producenta Actress vytvořil pro Toma prostor. A vydavatelství Dealmaker se jej ujalo. Jiná možnost by jistě byla chybou. 15 skladeb alba The Middle Way, lehce proplouvajících od downtempa k hip hopu či ambientu, tvoří velmi konzistentní celek, doplněný samplovanými vokály a lehce jazzovými prvky. Možná se všechny tyto charakteristiky v poslední době stávají klišé pro skoro jakýkoli zvuk producentů úporně hledajících alespoň náznak sofistikovanosti své tvorby. U projektu Keaver & Brause je však mise splněna.

A vy budete mít v pondělí večer možnost zhodnotit, jak se to povedlo. Do té doby si čekání můžete zpříjemnit posloucháním mixu projektu Keaver & Brause, který byl nahrán speciálně pro internetový blog Sonic Router.
Můžete stahovat ZDE.

Playlist pořadu:
dj Shadow - Un Autre Introduction (MCA Records)
Lamb - Cottonwool (Fila Brazilia remix) (Fontana)
GOLD PANDA - Back Home (Various Production)
The Clonious - Emora (Ubiquity)
a.boy aka United Razors - SYSTEMerror (netrelease/promo)
Paul White - Synth march (One Handed Music)
Clueless - Secret love (Night Audio)
2562 - Greyscale (Tectonic)

Rubrika 3in1
Keaver & Brause - Awake (Dealmaker)
Keaver & Brause - Quasar (Dealmaker)
Keaver & Brause - Summers tSay (Dealmaker)
Dam Funk - Toeachizown Vol. 1: LAtrik (Stonethrow rec)
Pulshar - Dub By The River (Phonobox)
Mothboy - Movement (Ad Noisem)
Silkie - Mattaz (Deep Medi Musik)

Pondělní WavetroniQ přinesl novinky z oblastu dubstepu, wonky, nujazzu, ale připomněl i vynikající alba od producentů 2562 a desky Aerial, a Pulshar s albem Brotherhood. Několik z vás mi v průběhu vysílaní psalo, že vás zaujal producent Mothboy. Bohužel jeho album se na chvilku mihlo ke stažení zdarma, ale teď jej ditribuuje label AdNoisem.

Co se týče zajímavých hudebních počinů zdarma, pak tady pro vás mám norského producenta Clueless. Hrál jsem singl Secret Love, který vyšel v těchto dnech. Právě od tohoto zajímavého producenta můžete obdržet tří-skladbový singl zde ZDE.

Spustit audio